Piškotki - Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja nekatere neobvezne piškotke.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je osrednja slovenska muzejska ustanova, ki deluje na področju arhitekture, urbanizma, industrijskega in grafičnega oblikovanja ter fotografije. Muzej zbira in hrani gradivo z navedenih področij, ga preučuje ter predstavlja javnosti na razstavah, predavanjih, delavnicah in skozi druge dejavnosti. Muzejske zbirke obsegajo skoraj 150 000 različnih predmetov od načrtov, skic in modelov zgradb do različnega pohištva, drobnih premetov, aparatov, plakatov, različnih tiskovin in fotografij. V MAO so zastopani skoraj vsi vidni slovenski arhitekti in oblikovalci 20. stoletja ter številni fotografi; skupaj več kot 1000 avtorjev.

Arhitekturni muzej je leta 1972 ustanovilo mesto Ljubljana, leta 2010 pa je ustanoviteljske obveznosti prevzela Vlada Republike Slovenije in ga preimenovala v muzej za arhitekturo in oblikovanje.

Z zbiranjem in predstavljanjem dediščine MAO svojim obiskovalcem omogoča razumevanje preteklosti in prihodnosti arhitekture, oblikovanja in fotografije. Muzej se odpira kot prostor, namenjen vsem, ki želijo raziskovati, se učiti in izvedeti več o tem, kako naseljujemo življenjski prostor, ga organiziramo, spreminjamo, oblikujemo, označujemo in si ga prisvajamo.

Muzej za arhitekturo in oblikovanje se nahaja na Fužinskem gradu, na levem bregu Ljubljanice, na vzhodnem robu mesta slovenske prestolnice. Fužinski grad je lep primer renesančnega dvorca s cilindričnimi vogalnimi stolpi in arkadnim osrednjim dvoriščem.

Odpiralni čas:
Odprto: Torek-Nedelja 10.00-18.00.
Zaprto: Ponedeljki in prazniki (1.januar, 1.november in 25.december).

Informacije:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Pot na Fužine 2
SI-1000 Ljubljana
mao@mao.si
01 54 84 270 / 280
www.mao.si

Fotografija: MAO

Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Ponudniki nastanitev v regiji

Polet d.o.o.