Piškotki - Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja nekatere neobvezne piškotke.

Pogosta vprašanja

V klicnem centru prejemamo precej podobnih vprašanj, zato smo vam pripravili seznam odgovorov na vaša vprašanja, ki bodo tako vam kot nam prihranili dragocen čas.

Splošno

Na telefonski številki dobite klicni center spletnega portala visitslovenia.net in ne posameznih ponudnikov. V klicnem centru vam bomo pomagali pri rezervaciji ali nakupu na spletnem portalu.

Uradni delovni čas klicnega centra je od 9:00 do 15:00.

Na tak način ne delujemo. Na seznamu ponudnikov lahko izberete željenega ponudnika in mu pošljete povpraševanje. Povpraševanje lahko pošljete tudi večim ponudnikom.

Cene

Ceno lahko preverite sami. Ko vpišete datum prihoda in število nočitev vam bo sistem prikazal vse možne tipe sob / apartmajev ponudnika. Pri vsakem tipu imate desno navedeno ceno na osebo/noč ali na sobo/noč. Če se z miško pomaknete na ikono EUR, boste videli pregled cen po dnevih.

Cena, ki je navedena na seznamu ponudnikov, je običajno najnižja cena ponudnika v vseh vnešenih obdobjih. V času visoke sezone je seveda lahko dejanska cena višja.

Velja cena, ki je potrjena ob rezervaciji. Po tej ceni vam je ponudnik dolžan opraviti storitev. Če vam bo na samem mestu ponudnik skušal zaračunati dodatno (glede na znesek, ki je bil potrjen v rezervaciji in pogojih), nas o tem obvezno čimprej obvestite, ker gre za kršenje pogodbenih obveznosti.

Povpraševanja

Ponudnik lahko svoje kapacite / ponudbe da na voljo za online rezervacije. V tem primeru boste lahko izbrali št. sob / ponudb in nadaljevali z rezervacijo. Če je pri pregledu sob ali pri ponudbah na voljo le opcija povpraševanja (rdeč gumb "Povpraševanje") so ponudbe na voljo le na povpraševanje. V tem primeru pošljete povpraševanje, ki ga preko avtomatskega sistema prejme ponudnik, ki vam bo odgovoril. V primeru pozitivnega odgovora boste lahko nadaljevali z rezervacijo.

Enostavno. Na seznamu ponudnikov / ponudb, kliknite na izbranega ponudnika / ponudbo, nato izberete željeno število sob, apartmajev ali paketov iz "dropdown" menija in klinete na rdeč gumb "Povpraševanje". Izpolnite vse potrebne podatke in kliknete "Pošlji".

Na seznamu ponudnikov / ponudb kliknite na rdeč gumb "Izberi", kjer boste dobili vse razpoložljive informacije.

Na strani, kjer izpolnete podatke v obrazcu najdete tudi povezavo za "Povpraševanje po meri". Tam boste lahko v obrazec dodali tudi svoj komentar. Povpraševanja po meri mora ponudnik ročno obdelati, kar pomeni, da lahko na odgovor čakate dlje časa kot pri klasičlnih povpraševanjih. Zato ne pošiljajte povpraševanja po meri, če nimate dodatnih želja / komentarjev!!!

Preko avtomatskega sistema bo ponudnik prejel vaše povpraševanje in vam bo v roku 48 odgovoril ali ima proste kapacitete. Običajno ponudniki odgovorijo že v roku nekaj ur ali celo minut.

Rezervacije

V prejetem email sporočilu kliknete povezavo "Začni z rezervacijo". Povezava vas bo pripeljala na spletni portal, kjer boste lahko videli izračun cene in zaključili rezervacijo.

Da si zagotovite rezervacijo je potrebno le to delno ali v celoti plačati vnaprej. Običajno ponudniki zahtevajo, da se 10% zneska rezervacije plača vnaprej kot zagotovilo. Nekateri ponudniki zahtevajo, da se celotni znesek poravna vnaprej.

Predplačilo rezervacije je možno izvesti s plačilnim nalogom UPN / SEPA ali preko plačilnih kartic VISA in MASTERCARD ter preko plačilnega sistema PayPal.

Rezervacija je zaključena in potrjena, ko prejmemo dokazilo o plačilu. Pri plačilu s plačilnimi karticami in preko sistema PayPal je rezervacija potrjena takoj. Potrdilo boste takoj prejeli na vaš e-poštni naslov. Pri plačilu s plačilnim nalogom UPN / SEPA je rezervacija zaključena, ko prejmemo obvestilo o nakazilu na naš račun. Takrat boste prejeli tudi potrditev rezervacije.

Ne, ni pa še potrjena. Če v tem času ne boste uspeli opraviti plačila nas obvezno čimprej obvestite, pa vam bomo pomagali.

Vavčer oz. specifikacijo (potrditev) rezervacije prejmete na vaš e-poštni naslov, ko je poravnan znesek rezervacije. Specifikacijo si natisnite in predložite ponudniku na recepciji ob vašem prihodu.

Če ste rezervacijo plačali že v celoti je običajno pri ponudniku potrebno plačati le še turistično takso in morebitne dodatne storitve, ki ste jih koristili.

Če ste rezervacijo plačali le delno (10 % vrednosti), boste poleg zgoraj naštetega, pri ponudniku morali plačati še preostanek zneska (90 % vrednosti).

Nakupi darilnih bonov

Darilni bon odpremimo običajno še isti delovni dan, če je bil naročen do 13h. Če ste izbrali plačilo s plačilnim nalogom UPN / SEPA, darilni bon odpremimo takoj, ko prejmemo obvestilo o plačilu zneska na naš račun.

Darilni bon je možno plačati po povzetju, s plačilnim nalogom UPN / SEPA ali preko plačilnih kartic VISA in MASTERCARD ter preko plačilnega sistema PayPal.

Pošiljka vključuje visitslovenia.net kuverto, darilni bon (vključuje naziv storitve, ponudnika, ime obdarovanca, in termin veljavnosti bona) ter spremni dopis, kjer najdete kontaktne podatke ponudnika.

Darilni bon je potrebno koristiti v obdobju veljavnosti. Poleg darilnega bona boste prejeli tudi dopisni list s kontaktnimi podatki ponudnika. Pred koriščenjem darilnega bona se morate s ponudnikom dogovoriti o terminu koriščenja bona!

Darilni bon je veljaven do datuma, ki je natisnjen na samem bonu. Običajno je to 6 mesecev za wellness storitve ali 12 mesecev za adrenalinske športe. Darilni boni, ki se nanašajo na paket, je potrebno koristiti v času veljavnosti paketa.

Ne. Z izdelavo in pošiljanjem darilnega bona nastane kar nekaj stroškov, zato denarja ne vračamo.

Če med naštetimi odgovori niste našli odgovora na vaše vprašanje, pokličite naš klicni center od ponedeljka do petka od 9-15h. Z veseljem vam bomo pomagali.

Polet d.o.o.