Piškotki - Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja nekatere neobvezne piškotke.

Novice

Leto 2016 prinaša popolno prenovo spletnega portala.

Poleg oblikovne prenove celotnega portala, ki bo sedaj zasijal v modernejši preobleki, smo posebno pozornost namenili tudi izboljšanju uporabniške izkušnje in samodejni prilagoditvi portala različnim resolucijam naprav (odzivno oblikovanje). Po novem je bolje poskrbljeno tudi za varnost, saj celoten portal deluje na varni SSL povezavi.

Prva večja nadgradnja v letu 2013 prinaša popuste za člane portala.

Ob vsaki rezervaciji oz. nakupu bodo člani portala prejeli bonus na svoj račun. Bonus bodo lahko koristili za vse nove rezervacije / nakupe. Poleg tega nadgradnja vključuje tudi podporo promocijskim kodam in vrednostne darilne bone visitslovenia.net.

Pomladanska nadgradnja portala prinaša možnost vnosa akcijskih cen za ponudnike.

Posledično so spremenjeni tudi vsi izpisi ponudnikov na portalu. Tisti ponudniki, ki vnesejo večji popust, bodo izpisani višje kot tisti, ki bodo imeli vnešene le redne cene.

Na željo uporabnikov po hitrejšem odzivu smo sedaj omogočili ponudnikom direktno odgovarjanje uporabnikom preko spletnega portala.

Po novem imajo ponudniki pri povpraševanjih po meri sedaj na voljo dve opciji: da povpraševanje direktno preko prejetega maila zavrnejo (v primeru polnih kapacitet), ali pa da preko spletnega obrazca posredujejo svojo ponudbo uporabniku.

Portal visitslovenia.net se širi na sosednje trge z novimi jezikovnimi različicami.

Objavili smo še tri nove različice spletnega portala, ki so namenjene najpomembnejšim skupinam turistov, ki najpogosteje obiskujejo Slovenijo. Posledično pričakujemo tudi večje število povpraševanj iz Italije, Nemčije in Hrvaške. Skupno število indeksiranih strani portala smo tako povečali na več kot 17.000.

Objavili smo partnerske strani, ki omogočajo ponudnikom samostojno upravljanje s svojo ponudbo na portalu.

Ponudniki turističnih storitev lahko sedaj dostopajo do svojih partnerskih strani, kjer lahko na preprost način neposredno "online" urejajo ključne elemente svoje ponudbe: cene, razpoložljivosti in obdobja veljavnosti vseh delov svoje ponudbe (sobe in apartmaji, počitniški paketi, last minute ponudbe, darilni boni). Ponudnikom je na voljo tudi statistika ogledov njihove ponudbe, pregled aktualnih rezervacij in možnost upravljanja s povpraševanji.

Spletni portal visitslovenia.net po novem omogoča tudi opcijo povpraševanja po meri in povpraševanja za skupine.

Na željo uporabnikov smo spletni portal nadgradili z novimi funkcionalnostmi. Do sedaj so uporabniki lahko pošiljali avtomazitirana povpraševanja le za točno določeno storitev, ker pa so želje glede počitnikovanja preveč raznovrstne, da bi jih lahko procesirali znotraj obstoječega sistema, smo omogočili tudi pošiljanje povpraševanja po meri (tudi za skupine). Sedaj lahko torej uporabniki pošljejo povpraševanja za neomejeno različnih tipov oseb in sporočijo dodatne želje in glede na posredovane podatke jim ponudnik pripravi ponudbo po meri.

Po treh letih trdega dela vam končno lahko predstavimo nov slovenski turistični portal visitslovenia.net. Ob tem bi se radi zahvalili vsem, ki so tako ali drugače sodelovali pri razvoju portala in vsem obstoječim poslovnim partnerjem za izkazano zaupanje.

S portalom želimo združiti celotno slovensko turistično ponudbo na enem mestu in skrbeti za vedno aktualno ponudbo. Naše glavno vodilo pri načrtovanju je bilo doseganje pozitivne uporabniške izkušnje, torej preglednost, enostavnost uporabe, povezanost informacij, varno plačevanje, ...

Kaj portal prinaša uporabnikom?
  • Informacije o Sloveniji in znamenitostih
  • Možnost nakupa darilnih bonov
  • Možnost neposredne rezervacije in povpraševanja po turističnih storitvah
  • Rezervacije storitev potekajo brez kakršnihkoli dodatnih ali skritih stroškov
  • Specifične namenske centre, kjer lahko najdejo več informacij o konkretnih storitvah

Kaj portal prinaša ponudnikom?
  • Povsem brezplačno objavo svoje turistične ponudbe
  • Dodatno brezplačno objavo specifičnih informacij v namenskih centrih
  • Uporaba naprednega rezervacijskega sistema z avtomatskim obveščanjem po e-pošti
  • Možnost samostojnega urejanja svoje ponudbe
  • Možnost dodatnega oglaševanja na portalu

Kaj delamo mi?

Polet d.o.o. skrbi za tehnično plat delovanja sistema. Trenutno se nahajamo na 20 % tistega, kar želimo narediti. Tako, da lahko pričakujete, da vas bomo tudi v prihodnosti razveseljevali z novimi funkcionalnostmi in drugimi nadgradnjami.

Polet d.o.o.