Cookies - This website uses some advertising cookies to improve its performance.

Terme Dobrna

Terme Dobrna so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče z več kot 610 letno tradicijo. Prijazno podnebje, ki ne pozna megle in mrzlih vetrov, je že zgodaj pritegnilo prve naseljence.

V prazgodovinski dobi so si na bližnjem griču Gradišče postavili utrjeno selišče, o zgodnji naselitvi pa priča tudi depojska najdba 500 keltskih novčičev.Najdbe pričajo, da so Dobrno poznali tudi Rimljani. Verjetno so že takrat pričeli uporabljali tudi toplo dobrnsko vodo. Vedeli pa so zanjo tudi prvi slovenski naseljenci, saj so zgornje naselje poimenovali Toplice. Spodnje naselje pa so po dobu (hrastu), ki je bil široko naokrog značilno drevo, poimenovali Dobrna.Dobrnske terme in termalni vrelec se prvič pisno omenjata leta 1403. Takrat sta jih dobila Sigmund in Andrej Dobrnska.

Ponuđači smještaja Terme Dobrna

Razvrsti s obzirom na:

Odmor paketi Terme Dobrna

Poklon bonovi Terme Dobrna

Wellness & Spa Terme Dobrna

Terme Dobrna

Terme Dobrna

Zaradi kalcijevih ionov, ki jih voda vsebuje, deluje termalna voda iz Dobrne protivnetno in protialergično pri vseh kroničnih vnetjih prebavil in sečil.

Savna studio Tisa

Savna studio Tisa

Na osnovi večletnih izkušenj in naravnih danosti našega okolja, smo v Termah Dobrna odprli Center za revitalizacjio in regeneracijo Savna studio Tisa.

Kongresni turizam Terme Dobrna

Kongresni centar Terme Dobrna

Kongresni centar Terme Dobrna

Sodobno, prijetno opremljeni prostori in dvorane, energijska okolica ter sodelovanje strokovnega kadra, so zagotovilo, da bomo iz vašega posebnega dogodka napravili dogodivščino, o kateri se bo še dolgo govorilo.

Web site production